8 des. 2021
A mesura que les eines digitals milloraven i Internet s’expandia per tots els racons d’Espanya, vam començar a plantejar-nos el teletreball com una opció real. No obstant això, no va ser fins a l’esclat de la crisi de coronavirus que les empreses van començar a integrar aquest model amb velocitat rècord. Tots els llocs no essencials, els que no requerien presencialitat, es van adaptar per al treball a distància i tot just en 2 anys vam passar d’un 4,3% a un 16,2% de població activa teletreballant. Les dades de l’INE exposen l’evolució d’aquesta xifra per mesos i per comunitat autònoma, de manera que podem analitzar l’acolliment del teletreball en cada zona d’Espanya.
No obstant això, certs sectors professionals no van poder canviar-se al model a distància ni tan sols durant les primeres onades. Ens referim els sectors agrícola, ramader, pesquer, forestal, militar, de restauració…
Una vegada es van alçar les restriccions d’aforament i mobilitat, les empreses es van plantejar un dilema: mantindre el teletreball, tornar als llocs de treball presencials o triar un model híbrid? No totes les comunitats autònomes han respost de la mateixa manera, com podem comprovar en la infografia. Madrid i Catalunya presenten un gran percentatge de companyies que permeten el treball remot, mentre que Extremadura i Navarra s’hi mostren més poc inclinades. La Comunitat Valenciana en concret acull el teletreball amb entusiasme.
Escrito el dc., 08/12/2021 - 00:00
Compartir este post
Artículos relacionados

Si el teu banc et demana una clau o un codi, no te’n fies!
Estigues atent a possibles atacs cibernètics amb la finalitat de previndre paranys, com el robatori d’identitat i les telefonades fraudulentes.
En un entorn digital cada vegada més interconnectat, els delinqüents cibernètics estan constantment a la cerca d’oportunitats per a aprofitar la ingenuïtat o la falta d’atenció d’usuaris desprevinguts. En aquesta era en què la tecnologia té un paper essencial en la nostra rutina, és de summa importància mantindre’ns alerta i ben informats per a evitar caure en els paranys ordits per aquests criminals digitals. Aprén a protegir-te en aquest entorn i no et deixes enganyar!

Maneres de restablir la teua estabilitat financera després de les vacances
Recupera la teua estabilitat econòmica després de les vacances i fes-ho amb cap! Redueix despeses importants, elimina les despeses menudes innecessàries i organitza els teus pagaments de manera planificada. Ajusta els teus hàbits financers, igual que ajustes el teu patró de somni.

Consells per a sortejar els reptes financers de setembre
El mes de setembre posa a prova l’estabilitat econòmica. No obstant això, a través de la planificació de pressupostos minuciosos, la reutilització de recursos i l’adopció de pràctiques d’estalvi, és possible enfrontar amb èxit els reptes financers d’aquest període.
Dins del cicle anual de despeses, setembre es destaca com un mes que planteja reptes a la planificació financera de nombroses famílies. Amb la tornada a l’escola i la recuperació de les rutines després de les vacances d’estiu, els costos poden augmentar de manera significativa. Per tant, per a afrontar aquest escenari, resulta fonamental comptar amb estratègies i recomanacions que possibiliten superar reeixidament les dificultats financeres de setembre. T’agradaria descobrir les estratègies per a gestionar les teues despeses sense comprometre la teua solidesa econòmica? Si és així, continua llegint aquest apunt.