8 des. 2021
A mesura que les eines digitals milloraven i Internet s’expandia per tots els racons d’Espanya, vam començar a plantejar-nos el teletreball com una opció real. No obstant això, no va ser fins a l’esclat de la crisi de coronavirus que les empreses van començar a integrar aquest model amb velocitat rècord. Tots els llocs no essencials, els que no requerien presencialitat, es van adaptar per al treball a distància i tot just en 2 anys vam passar d’un 4,3% a un 16,2% de població activa teletreballant. Les dades de l’INE exposen l’evolució d’aquesta xifra per mesos i per comunitat autònoma, de manera que podem analitzar l’acolliment del teletreball en cada zona d’Espanya.
No obstant això, certs sectors professionals no van poder canviar-se al model a distància ni tan sols durant les primeres onades. Ens referim els sectors agrícola, ramader, pesquer, forestal, militar, de restauració…
Una vegada es van alçar les restriccions d’aforament i mobilitat, les empreses es van plantejar un dilema: mantindre el teletreball, tornar als llocs de treball presencials o triar un model híbrid? No totes les comunitats autònomes han respost de la mateixa manera, com podem comprovar en la infografia. Madrid i Catalunya presenten un gran percentatge de companyies que permeten el treball remot, mentre que Extremadura i Navarra s’hi mostren més poc inclinades. La Comunitat Valenciana en concret acull el teletreball amb entusiasme.
Escrito el dc., 08/12/2021 - 00:00
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.