1 oct. 2021
El mercat mundial dels vehicles elèctrics és un dels més sòlids del món en termes d’internacionalització i ajudes institucionals. Suposa una gran oportunitat per a les empreses que volen dedicar-se a qualsevol dels seus sectors, des de la fabricació fins a la distribució, amb la finalitat d’exportar els seus productes a diferents mercats internacionals.
A l’elevada inversió en recerca, desenvolupament i innovació de vehicles elèctrics s’uneix una gran perspectiva de creixement en els pròxims anys. Les dades de la Federació Europea de Transport i Medi Ambient afirmen que el 5,4% dels cotxes que es van a la Unió Europea el 2020 eren elèctrics, mentre que un 5,1% tenien una mecànica híbrida endollable. Això demostra que els europeus estem cada vegada més conscienciats sobre la necessitat d’adquirir vehicles sostenibles que cuiden el medi ambient i la nostra salut.
Una altra dada determinant és que aquest mercat es va valorar en 162.000 milions de dòlars el 2019 i es preveu que arribe a 803.000 milions el 2027, fet que implica un creixement anual del 22,6%. En aquest article repassem totes les xifres d’aquesta indústria tan prometedora perquè les empreses puguen començar a planificar-hi la seua entrada.
Els vehicles elèctrics: una alternativa de negoci sostenible amb el suport dels governs
La raó principal per la qual els vehicles elèctrics han augmentat l’auge des del 2000 són les polítiques anticontaminació que han dut a terme institucions com la Unió Europea i els governs de països com la Xina o els Estats Units. L’objectiu principal dels governs mundials ha sigut impulsar la mobilitat elèctrica i híbrida per contrarestar els efectes contaminants del dièsel i el gasoil.
L’1 de gener de 2020, sense anar més lluny, els organismes europeus van decidir imposar una llei que limitava les emissions de cada fabricant a 95 g/km de CO₂ per vehicle. A la Xina, el problema de la contaminació atmosfèrica ha portat l’executiu de Xi Jinping a limitar el rendiment dels vehicles denominats “superesportius”, obligats per llei a limitar el seu nivell d’emissions després de 160.000 quilòmetres de recorregut.
Aquestes mesures s’uneixen als incentius que han rebut els cotxes sostenibles per part de governs com el de Joe Biden. Els Estats Units planegen una gran inversió de 2 bilions de dòlars per a afavorir el respecte pel medi ambient durant els pròxims anys. Ha promés un capital de 174 mil milions de dòlars a incentius fiscals per a la fabricació i la compra de cotxes elèctrics dins del país.
La conclusió és que apostar pel mercat de vehicles elèctrics sostenibles és un valor segur per a moltes empreses, que poden valdre’s de les ajudes públiques per incórrer per primera vegada en l’exportació de motos o cotxes en els seus mercats de destinació. Un bon exemple en són el Pla Moves 2 i Pla Moves 3 del Govern d’Espanya, que permeten a ciutadans i companyies comprar els seus propis cotxes elèctrics o híbrids amb ajudes fins a 7.000 euros i 5.000 euros.
Evolució de la flota de vehicles elèctrics a Espanya fins al 2021. Font: DGT
El futur dels vehicles elèctrics: quines oportunitats preveu per a les empreses?
El mercat predominant en la venda de vehicles elèctrics és la Xina, que ja fa cinc anys que representa la meitat de totes les transaccions mundials d’aquesta indústria. La demanda creixent, les polítiques favorables implementades pel govern i les excel·lents estructures corporatives dins de companyies locals com Kandi Technologies Group i Nio continuaran impulsant-ne el creixement, com a mínim, fins a l’any 2025.
A Europa, el líder és Noruega, que representa el 55% de tots els vehicles elèctrics venuts el 2020. El Regne Unit, França i Alemanya li segueixen la pista de prop, emparant el seu creixement en la promesa de nous plans per a assolir l’objectiu de zero emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle per a l’any 2050.
Les previsions són que per a l’any 2030 la Xina aglutine el 49% del mercat mundial de vehicles elèctrics, Europa el 27% i els Estats Units el 14%. La falta de capital i d’infraestructures provoca que pocs mercats puguen competir amb ells a escala global. Això indica que l’adopció d’una política mediambiental favorable que substituïsca el petroli en el món encara podria allargar-se durant dècades. No obstant això, aquesta informació pot servir a moltes empreses per a planificar la compravenda de peces, tecnologia o diferents actius relacionats amb el mercat de vehicles sostenibles.
Les inversions són necessàries perquè un negoci puga expandir-se més enllà de les seues fronteres, desenvolupant un estudi de mercat que els ajude a aconseguir l’èxit en els mercats de destinació. Caixa Popular dona suport a la internacionalització de les empreses, oferint-los vies de finançament perquè puguen aconseguir vehicles sostenibles que donen una imatge de consciència mediambiental a la seua activitat.
Escrito el dv., 01/10/2021 - 00:00
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.