Els teus diners

Tres fórmules per a estalviar que han funcionat tota la vida, t’hi apuntes?

7 des. 2021

Entre els últims mesos de l’any i els primers del següent, sembla que les despeses es posen d’acord i arriben totes juntes. Et passa cada any? Aquesta vegada, des de Caixa Popular us proposarem una sèrie de mètodes per a fer que la costa de gener arribe, almenys, amb menys pendent.

Tres mètodes d’estalvi tradicionals que t’ajudaran a complir les teues metes

A pesar que any rere any hages intentat alguna manera per a estalviar sense èxit, segurament sí que has trobat la manera de reduir una part de les teues despeses. Si és així, és un bon començament. Si encara no has arribat a aquest punt, hui és un bon dia per a començar.

Dins dels mètodes d’estalvi que ja us hem contat alguna vegada, com el truc estrela per a estalviar 150 euros al mes, el mètode 50/20/30, o la tècnica dels sis sobres, entre altres, hui us explicarem tres fórmules senzilles que sí que us ajudaran a complir les vostres metes financeres.

La primera cosa que recordarem són els requisits per a qualsevol persona que vulga estalviar:

  1. Ser una persona organitzada
  2. Tindre disciplina per a complir el nostre pla d’estalvi
  3. Ser una persona constant
  4. Trobar motivacions en els nostres esforços i assoliments
  1. Divideix per véncer

La tasca és senzilla: separa tots els teus ingressos extraordinaris, siga de la nòmina o regals inesperats, i guarda’ls en un compte diferent del que utilitzes per al teu dia a dia. Per exemple, crear-te una transferència periòdica a aquest compte per desviar-te uns diners de la nòmina, cada mes, suposarà destinar un sou al teu compte d’estalvi que aconseguirà fer créixer la teua capacitat d’estalvi.

A més, si eres client de Caixa Popular, pots configurar aquest tipus de transferències periòdiques des de Ruralvía, el nostre servei de banca digital, i d’aquesta manera estalviaràs automàticament.

  1. Un pessic a cada compra

Quantes vegades vas a comprar, pagues amb un bitllet i les tornes no saps on les has gastades? Aquesta fórmula es basa a valorar cada cèntim i arribar a l’acord amb tots els membres de la família a acumular totes les tornes de les compres del dia en una vidriola comuna.

Aquest mètode també es pot acordar sobre la base d’un percentatge de les compres del dia, per exemple, si has gastat 20€ entre el supermercat i la fruiteria, destines un 5% d’aquestes compres a la teua vidriola d’estalvis. Hi ha diferents fórmules, l’ideal és trobar-ne una que us resulte còmoda i viable a tots els membres de la família.

  1. La vidriola de la família

Aquesta fórmula és més senzilla, però, alhora, arriscada. Es tracta de convidar a tots els membres de la família a depositar, en la vidriola de la família, totes les monedes que porten damunt quan arriben a casa al final del dia. Per evitar grans diferències, es pot posar un límit, per exemple, monedes inferiors de 2€, o fins a 7€ per dia per persona. El millor és plantejar-ho com un joc, amb una vidriola divertida que estiga visible en alguna sala comuna, com el rebedor o la cuina, i el moment d’obrir la vidriola haurà de ser com un esdeveniment familiar.

Un estalvi a més llarg termini, per a una jubilació tranquil·la

Fa temps es deia que els més joves no pensaven en la jubilació, però la veritat és que cada dia és més normal escoltar persones, de qualsevol edat, parlant sobre el futur de les pensions públiques i com afrontar econòmicament l’època de la jubilació.

Des de Caixa Popular volem parlar-vos d’uns complements a les pensions públiques que són els plans de pensions. A través d’aquests productes financers, pots anar acumulant un capital per a completar els teus ingressos a llarg termini. Això sí, hi ha diferents tipus de plans de pensions:

  • El sistema individual consisteix en els plans de pensions contractats a través d’una entitat financera o asseguradora.
  • El sistema d’ocupació és el que les empreses destinen per als seus empleats.
  • El sistema associat té a veure amb els plans de pensions promoguts per sindicats o associacions, indicats per als seus socis o afiliats.

En Caixa Popular, per exemple, un ciutadà pot triar un pla de pensions que s’ajuste a les seues inquietuds, en funció de la seua edat, i siga per a assumir més risc a canvi d’una possible rendibilitat més alta, o un pla de pensions més conservador que li oferisca una seguretat a llarg termini. A més, si tens un pla de pensions en una altra entitat, ara en Caixa Popular et pots beneficiar de certes bonificacions. Informa-te’n!

Escrito el dt., 07/12/2021 - 11:30

Compartir este post

Artículos relacionados

Si el teu banc et demana una clau o un codi, no te’n fies!

Si el teu banc et demana una clau o un codi, no te’n fies!

Estigues atent a possibles atacs cibernètics amb la finalitat de previndre paranys, com el robatori d’identitat i les telefonades fraudulentes. 
En un entorn digital cada vegada més interconnectat, els delinqüents cibernètics estan constantment a la cerca d’oportunitats per a aprofitar la ingenuïtat o la falta d’atenció d’usuaris desprevinguts. En aquesta era en què la tecnologia té un paper essencial en la nostra rutina, és de summa importància mantindre’ns alerta i ben informats per a evitar caure en els paranys ordits per aquests criminals digitals. Aprén a protegir-te en aquest entorn i no et deixes enganyar!
 

Consells per a sortejar els reptes financers de setembre

Consells per a sortejar els reptes financers de setembre

El mes de setembre posa a prova l’estabilitat econòmica. No obstant això, a través de la planificació de pressupostos minuciosos, la reutilització de recursos i l’adopció de pràctiques d’estalvi, és possible enfrontar amb èxit els reptes financers d’aquest període. 
Dins del cicle anual de despeses, setembre es destaca com un mes que planteja reptes a la planificació financera de nombroses famílies. Amb la tornada a l’escola i la recuperació de les rutines després de les vacances d’estiu, els costos poden augmentar de manera significativa. Per tant, per a afrontar aquest escenari, resulta fonamental comptar amb estratègies i recomanacions que possibiliten superar reeixidament les dificultats financeres de setembre. T’agradaria descobrir les estratègies per a gestionar les teues despeses sense comprometre la teua solidesa econòmica? Si és així, continua llegint aquest apunt.