Entorn digital

Consells per a començar a invertir des de zero

7 jul. 2022

Els ciutadans no coneixen a fons totes les formes d’inversió que hi ha, o la definició de cadascuna, per tindre present que és una opció més per a buscar un rendiment als seus diners. Malgrat això, des de Caixa Popular volem recordar que qualsevol inversió porta associat un risc que pot provocar que es perda fins i tot el capital invertit.

Els actius financers: les característiques principals

Abans de res, és important que sàpies les diferències que hi ha entre els diferents tipus d’actiu financer. 
Un actiu financer és una eina que ofereix a qui el compra la possibilitat de traure un profit econòmic sobre la seua inversió inicial, encara que també pot afrontar pèrdues. 
Aquests actius financers no formen part del PIB nacional, com sí que passa amb els actius físics de les inversions en maquinària o en immobiliàries. Malgrat això, la seua importància en el sistema econòmic és alta, ja que fan que l’economia del país augmente i s’enfortisca. 
Els actius financers solen tindre unes característiques determinades:
● Accions dins de l’àmbit financer: títols de renda variable que fan que qui inverteix puga també pertànyer a una companyia o un negoci. Si bé és cert que habitualment l’inversor recupera el capital col·locat, es poden també perdre aquests diners. El risc és mitjà o alt depenent de diversos factors, com per exemple del present econòmic de cada empresa. 
● Valors: servei financer difós per un estat amb un valor específic. D’aquest tipus són els bons o els títols de deute. 
● Fons d’inversió: La seua finalitat és ajuntar capital d’uns quants inversors, siguen jurídics o naturals, i invertir aquest capital en eines financeres. Gràcies a la diversificació de fons que es du a terme, els riscos disminueixen, però mai desapareixen. 
Depòsits bancaris: destinats a l’estalvi, és ací on podem trobar productes coneguts pel seu risc més baix: comptes d’estalvi o depòsits a termini fix. La persona que fa ús d’aquests depòsits ingressa una quantitat concreta de capital al llarg d’un espai de temps. Quan el termini acaba, l’entitat financera li’l torna, al mateix temps que la quantitat de diners acordada. 

Les inversions: la tipologia

Una inversió no és més que emprar part del teu capital a adquirir actius financers amb l’objectiu d’aconseguir amb ells generar beneficis, encara que vos recordem que a vegades el resultat final és la pèrdua fins i tot del capital invertit. És a dir, al final la inversió es vincula de manera directa amb l’acció d’estalviar o comptar amb un capital acumulat disponible que no s’haja de necessitar a curt o mitjà termini, ja que per a poder invertir es necessita tindre uns diners disponibles per a això. 
En general, es parla dels tipus d’inversió següents: 
● Inversió financera: es prioritza el consum actual per a comprar bons o amb vista a depositar capital en fons d’inversió.
● Inversió en objectes físics: és a dir, les inversions en el sector immobiliari o en diferents matèries primeres per a desenvolupar productes de consum. 
● Invertir en companyies: es tracta d’invertir en accions d’una empresa determinada. S’inverteix una quantitat concreta de capital i es posa a la disposició de tercers per millorar així els guanys econòmics de l’empresa i aconseguir benefici com a inversor. 

Caixa Popular: al teu costat si decideixes invertir

Cada vegada més ciutadans estan preocupats pels seus estalvis davant la situació que es viu a hores d’ara amb la guerra entre Rússia i Ucraïna i el nivell d’inflació cada dia més alt. 
Amb l’objectiu que els seus estalvis no vagen minvant o perdent valor, a causa de la inflació, cada vegada més persones es llancen a invertir amb poca experiència a la seua esquena, o fins i tot sense tindre’n íntegrament. Al final, hi ha tantes possibilitats d’inversió com inversors.
 
En Caixa Popular creiem que per a invertir cal tindre una mínima formació i un coneixement bàsic, per la qual cosa posem a l’abast de tots els nostres clients la possibilitat d’utilitzar el servei d’assessorament personalitzat. 

No sols t’ajudarem a conéixer tots els productes d’inversió disponibles, adaptats tant a tu com als teus objectius financers. A més, juntament amb els professionals de Caixa Popular podràs determinar quin tipus de perfil d’inversor eres sobre la base del risc que vols assumir. 
Si vols més informació sobre qualsevol d’aquests productes o servicis, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el nostre formulari web, o acostant-te a la teua oficina de Caixa Popular més pròxima o de confiança. Els nostres agents estaran disposats a ajudar-te amb tot el que calga. La teua tranquil·litat és la nostra!
 

 

Escrito el dj., 07/07/2022 - 13:17