Entorn digital

Els 10 millors programes de gestió empresarial

10 maig 2023

Què són els programes d’administració d’empreses o ERP?

Els programes d’administració d’empreses, comunament coneguts com a ERP (acrònim pel nom en anglés, enterprise resource planning), són eines fonamentals per a l’administració empresarial. De fet, aquests sistemes integren múltiples àrees de l’empresa, com ara finances, recursos humans, producció i logística, en una sola plataforma, fet que permet als gestors tindre una perspectiva completa i actualitzada de l’activitat de l’organització. 
En el mercat hi ha una varietat d’opcions, tant gratuïtes com de pagament, que s’adeqüen a les necessitats i pressupost de cada empresa, com és el cas de: 
●    Odoo. Es tracta d’un programari de codi obert que consta de mòduls per a la gestió de vendes, compres, inventari, producció, comptabilitat, recursos humans i altres aspectes. A més, és possible personalitzar i ajustar el programa en funció de les necessitats particulars de cada tipus d’empresa.  
●    SAP Business One. És una solució completa de gestió empresarial dissenyada específicament per a petites i mitjanes empreses. Aquest sistema cobreix àrees com ara finances, compres, inventari, vendes i gestió de relacions amb els clients. 
 

Optimizar la gestió de relacions amb els clients mitjançant un sistema CRM

La gestió adequada de les relacions amb els clients és crucial per a l’èxit de qualsevol empresa. Per a fer-ho, es requereix un enfocament estratègic i eines eficaces per a recopilar, analitzar i aprofitar informació dels clients de manera eficient. Una de les eines que pot ajudar a complir aquest objectiu és el CRM (customer relationship management). Un CRM és una eina informàtica que facilita la gestió i l’organització de tota la informació rellevant sobre els clients d’una empresa. Aquesta eina abasta des de les dades personals i contacte dels clients fins al seu historial de compres i preferències. En utilitzar aquesta informació, les empreses poden millorar la relació amb els seus clients, brindar una atenció personalitzada i millorar els seus processos de venda i màrqueting. Alguns dels beneficis que ofereix l’ús d’un CRM són l’optimització de la productivitat, la millora dels processos comercials, la fidelització dels clients i l’increment de les vendes. Els sistemes CRM també tenen la capacitat d’integrar-se amb altres eines empresarials, com ara sistemes de gestió d’inventaris, comptabilitat i facturació, cosa que permet una gestió més eficaç i precisa dels processos empresarials en conjunt. A continuació, et presentem dues opcions de programari CRM que podrien ser del teu interés:

● Zoho CRM. Aquesta eina proporciona una solució integral per a la gestió de les relacions amb els clients. Ofereix la capacitat d’automatitzar tasques de vendes, màrqueting i suport, i permet, al seu torn, integrar diversos canals de comunicació, com són el correu electrònic, el xat o les xarxes socials. A més, inclou característiques avançades d’anàlisis de dades, cosa que permet prendre decisions més encertades i optimitzar la rendibilitat del negoci.

● Salesforce. Es tracta d’una eina líder en el mercat i molt utilitzada per empreses de diferents grandàries. Ofereix una gestió completa de les relacions amb els clients, així com l’automatització dels processos de venda i màrqueting, cosa que permet millorar la productivitat de l’equip comercial. Entre les seues funcionalitats estan el seguiment exhaustiu d’oportunitats de venda, la capacitat de gestionar campanyes de correu electrònic màrqueting efectives i una anàlisi de dades completa amb informes detallats.

Aplicacions per a augmentar l’eficiència en el treball

En l’actualitat, per a ser més competitives, les empreses necessiten estar a l’avantguarda de la tecnologia i optimitzar la seua productivitat. Per a fer-ho, hi ha diverses aplicacions que s’enfoquen a millorar la gestió empresarial en conjunt. Alguns exemples en són els següents: ● Asana. Una eina per a la gestió de tasques i projectes en equip que permet establir prioritats segons la importància i la urgència. ● Trello. Es tracta d’una eina de gestió de projectes que empra un sistema de taulers que permeten estructurar i representar de manera visual les tasques i els projectes.

Com es pot millorar l’eficiència en el procés de facturació i comptabilitat?

Les tasques de facturació i comptabilitat són fonamentals per a les empreses, però poden arribar a ser bastant tedioses i consumir més temps de l’habitual. Hui dia, tenim la sort de comptar amb l’ajuda d’eines que poden facilitar aquest procés, com els sistemes de facturació i comptabilitat en el núvol, que permeten conservar els registres més actualitzats i afavorir la col·laboració entre els integrants de l’equip. També els sistemes de gestió empresarial poden integrar la facturació i la comptabilitat amb altres funcions, cosa que augmenta l’automatització i eficiència del procés. A més, hi ha aplicacions que permeten portar un registre a temps real de factures i despeses per millorar la presa de decisions i la planificació financera. Ací et presentem dues aplicacions que poden ser de gran utilitat: ● Contasimple. Ofereix la possibilitat de generar factures personalitzades, gestionar el procés de vendes i controlar els ingressos i les despeses empresarials. A més, compta amb una funció de comptabilitat automàtica que permet complir les obligacions fiscals i comptables, com la presentació de declaracions fiscals i la generació de llibres oficials, de manera fàcil i ràpida. ● Holded. Proporciona una solució integral per a la gestió empresarial, amb mòduls dedicats a la facturació i la comptabilitat. Possibilita crear factures personalitzades, administrar cobraments i pagaments, i també inclou una eina de conciliació bancària automàtica per a simplificar el procés comptable.

L’aplicació de la tecnologia en l’administració de recursos humans

HR Tech, també denominades solucions tecnològiques per a la gestió de recursos humans són instruments que possibiliten l’automatització d’activitats administratives i l’optimització de la comunicació entre els departaments de recursos humans i els treballadors, en les empreses. Les solucions HR Tech més usuals inclouen la gestió de nòmines, el seguiment d’absències i vacances, l’avaluació de rendiment i l’administració de talents. Aquestes eines brinden l’oportunitat a les empreses de millorar l’eficàcia i la productivitat de les seues àrees de recursos humans, la qual cosa comporta un increment en la satisfacció i la fidelitat dels treballadors. La implementació de tecnologia ha facilitat a les empreses dur a terme una gestió més efectiva de la informació dels treballadors i una planificació més precisa dels seus requisits de personal. Un exemple en són els sistemes de seguiment del temps laboral, que permeten recopilar informació sobre l’assistència i la jornada laboral dels empleats. D’aquesta manera, es poden detectar patrons d’absentisme i optimitzar la planificació de la força laboral. Hi ha una gran varietat de programes de gestió de recursos humans, però en aquesta ocasió volem enfocar-nos en dos en concret:

● ADP Workforce Now. Es tracta d’un programari d’administració de recursos humans que possibilita a les empreses automatitzar diverses tasques, com ara la gestió de nòmina, el control d’assistència i temps laboral, l’administració de beneficis i la gestió de talents, entre altres.

● SAP SuccessFactors. Es considera una solució en el núvol que inclou l’administració de recursos humans, la gestió de pagaments i beneficis, el maneig de la força laboral, l’avaluació de l’acompliment i l’anàlisi de dades relacionades amb el personal.

Maximitza el potencial de la teua empresa amb la nova Ruralvía de Caixa Popular

En Caixa Popular, disposem d’una eina digital que pot potenciar l’efectivitat i l’eficiència en la gestió d’operacions comercials per a les empreses. Ens referim a la nova versió millorada de l’aplicació Ruralvía, una solució senzilla i intuïtiva que et permet gestionar i localitzar els teus moviments financers amb més facilitat. Aconsegueix-la i experimenta per tu mateix/a els beneficis que ofereix!

Escrito el dc., 10/05/2023 - 10:39