Entorn digital

La tecnologia t'ajuda a complir els teus propòsits de l'any nou

4 gen. 2023

Amb l’arrancada d’un any nou, tots ens marquem uns propòsits per a complir-los durant els pròxims dotze mesos. Un repte per a superar-nos i assolir objectius, però que no sempre aconseguim complir.

Quin és l’origen dels propòsits de Cap d’Any?

Aquestes metes o desitjos no són una cosa moderna, sinó que tenen milers d’anys d’història, concretament es remunten a les civilitzacions babilònia i romana. En aquestes societats, demanaven desitjos als déus per a obtindre bones collites. En el cas dels romans, oferien els objectius complits al déu Janus perquè aquest els ajudarà amb els nous de l’any que estava per vindre.

Any rere any: aquests són els propòsits més comuns!

No falla! Cada començament d’any, els objectius no solen variar molt: anar al gimnàs o apuntar-nos a classes d’anglés són els més habituals. Però també se’n repeteixen altres de més especials amb vista al futur i a la situació actual que vivim. El que hem dit, n’hi ha molts i molt variats, però hui volem fer un repàs dels més repetits. En comparteixes algun?
●    L’exercici i la salut sempre estan al capdavant.
●    Millorar l’alimentació.
●    Evitar el tabac i reduir el consum d’alcohol.
●    Pujar el nivell d’anglés o d’algun idioma.
●    Viatjar pel món i conéixer noves cultures.
●    Practicar un nou hobby.
●    Tindre uns bons estalvis.
●    Valorar més el que tenim.
●    Gaudir de temps de qualitat amb els amics, la família o la parella.
●    Fer molta més vida social.
●    Agafar la vida amb més calma i amb menys estrés.
●    Parar més atenció a la salut mental.
●    Descansar el que cal.
●    Llançar-nos a provar coses noves.
●    Cuidar més el medi ambient i ser més solidaris.

 

Quins avantatges implica crear una llista de propòsits per a l’any vinent?

T’has parat a pensar d’on prové l’hàbit de fixar-nos una sèrie de metes per a l’any vinent? Una de les teories pot trobar-se en la piràmide de Maslow –ideada pel psicòleg del mateix nom–, en els anys 40. La seua teoria es basa principalment en un llistat de prioritats que es van satisfent des de les més bàsiques fins a les més importants, afirmant que la nostra naturalesa ens fa sempre aspirar a més.
Per això, és fonamental tindre una vista general de la situació actual de la nostra vida, perquè aquests objectius estaran involucrats en el nostre dia a dia i ens ajuden a avançar i a superar els reptes que se’ns presenten.
Per a aconseguir-ho, és summament important conéixer i reconéixer en quin punt de la nostra vida estem ara. Només d’aquesta manera serà efectiu fixar unes metes assolibles sense que l’autoestima o l’estat d’ànim es vegen afectats. A més, hauràs d’establir una sèrie de prioritats per a determinar quines són les més importants i sobre quines has d’enfocar més els teus esforços.

Quins errors cometem a l’hora de crear la llista

El ritme de vida frenètic, les emocions o l’autocontrol són només alguns dels aspectes que ens frenen a l’hora d’assolir els objectius marcats. Però, vegem en profunditat quins condicionants són els més habituals a l’hora d’incomplir aquests propòsits:
•    Fixar metes inassolibles o poc realistes.
•    Tractar d’assolir diversos objectius al mateix temps.
•    No tindre ben establida una motivació per a aconseguir-los. 
•    Quan no hi ha un pla estratègic per a aconseguir-ho.

Vols complir la llista d’aquest 2023? Les apps poden ajudar-t’hi!

Les noves tecnologies ens fan la vida una mica més fàcil i, en aquest cas, també poden ajudar-nos a aconseguir els propòsits de Cap d’Any. Descobreix ara com els suports digitals hi tenen un paper protagonista:
●    Entrena de manera en línia! Les aplicacions amb entrenadors personals estan a l’ordre del dia. Una forma còmoda d’actiu sense necessitat d’eixir de casa. A més, pots completar la teua taula d’exercicis amb multitud d’aplicacions sobre nutrició per a cuidar també l’alimentació.
●    Aprendre un idioma nou des de l’ordinador o el mòbil. Qui no somia cada any de millorar el seu anglés? En l’actualitat, hi ha infinites aplicacions i programes dissenyats per acadèmies tradicionals per fer classes en línia o exercicis des del web. Keep trying!
●    El teu coaching en línia. Cuidar la salut mental tant com la física és cada vegada més una prioritat per a moltes persones, sobretot després de la pandèmia. Si vols mantindre l’equilibri i aprendre a cuidar-te per dins i per fora, en Internet també trobaràs multitud de pòdcasts, classes en línia de mindfulness, meditació o ioga. Tot a un sol clic.
●    Cerca d’ocupació des de casa. S’ha acabat això de portar el currículum en paper de faena en faena. Ara les ofertes d’ocupació s’envien des de plataformes especialitzades en línia o a través de canals com LinkedIin. Fins i tot les entrevistes i els processos es fan per via telemàtica.
●    Sempre ben organitzat. Els organitzadors de tasques o assistents virtuals et faran la vida més fàcil i, per descomptat, més productiva. Utilitza-les per a fixar alertes o avisos, i també per a complir els teus objectius de l’any nou.
 

Aquests tips poden ajudar-te a aconseguir els teus propòsits de l’any nou: pren-ne nota!

Si enguany t’has proposat d’una vegada per sempre complir els propòsits per a l’any nou, apunta aquests consells: et seran d’ajuda!
•    Pas per pas. Els objectius és millor aconseguir-los d’un en un.
•    Agafa paper i llapis i anota’t els propòsits per a tindre’ls més definits.
•    Els propòsits han de transformar-se en fets reals.
•    Defineix el teu pla d’actuació. Comença pels objectius més senzills.
•    La constància és la clau de l’èxit. Sigues pacient i no decaigues a la primera oportunitat.

Utilitzes la targeta Visa? Atent, perquè té premi!

Si utilitzes de manera habitual la targeta Visa, pots tindre premi! Com? Si fas les compres amb la Visa de Caixa Popular en comerços, ajornes el pagament o retires efectiu en els caixers entre el 19 de desembre de 2022 i el 31 de gener de 2023, entraràs en el sorteig de 200 premis de 300 euros. Participar-hi és molt senzill! Fes clic ací per veure la promo i consulta les bases legals.

 

Escrito el dc., 04/01/2023 - 12:12