Entorn digital

Mantín-te al dia de les notícies d'economia amb aquests 10 pòdcasts

23 nov. 2022

Dins de les plataformes, pots trobar pòdcasts divulgatius i també informatius, amb els quals et podràs mantindre al corrent de les notícies o aprendre sobre qualsevol tema. Però també hi ha altres de més lleugers que ajuden a mantindre la ment en blanc. Com que no tenen vídeo, es poden escoltar al mateix temps que es fan altres activitats com conduir, treballar o faenes de casa.

Si t’agradaria aprendre sobre economia o ja en tens unes nocions bàsiques, però vols informar-te de totes les novetats, para atenció a aquesta llista amb deu pòdcasts sobre economia que hem preparat per a tu.

El pòdcast: què és?

Els pòdcasts són una sèrie de peces o episodis que es reprodueixen únicament en àudio, sense vídeo, i es retransmeten a través de diferents plataformes, les més freqüents Spotify, iVoox, YouTube o SoundCloud. 

En els últims anys s’han convertit en una tendència digital d’èxit, perquè es poden escoltar a demanda, en qualsevol moment després del seu enregistrament, i a qualsevol hora. Només es necessita un dispositiu electrònic (mòbil, tauleta o ordinador) i connexió a Internet.

Els formats poden ser molt variats, encara que els més freqüents solen ser entrevistes en què un convidat acudeix al programa, o enregistraments en què el presentador i els col·laboradors es dediquen a comentar algun tema en particular.

Els pòdcasts permeten ampliar coneixements sobre temàtiques que resulten d’interés, per això la seua tasca divulgativa és tan valorada. Psicologia, art, literatura, actualitat, economia i finances… són moltes les possibilitats que ofereix, des de diferents perspectives. 

Busques els millors pòdcasts de finances en castellà? Pren nota!

Si busques pòdcasts interessants que parlen sobre economia i finances en castellà, agafa el dispositiu mòbil i comença a seguir els que t’enumerem a continuació:

●    Value School és una institució que produeix setmanalment un pòdcast en què es parla de qualsevol aspecte relacionat amb l’economia, les finances i les inversions. Per si no fora prou, a més del pòdcast també s’hi produeixen llibres, cursos, blogs i esdeveniments oberts al públic perquè els interessats puguen continuar ampliant els seus coneixements.
●    Economía para quedarte sin amigos és un programa conduït per Domingo Soriano i Nuria Richart, tots dos periodistes. S’hi comenten totes les novetats relacionades amb aquest sector adoptant un enfocament distés, però no per això menys rigorós. 
●    Finanzas e inversión és un pòdcast presentat per Borja Rubí i Javier García, en què aquests dos assessors financers parlen d’economia, inversió i finances. Amb una periodicitat setmanal, és ideal per a principiants, ja que són episodis curts, senzills i assequibles per als més novençans.
●    Value Investing FM, dirigit per Adrián Godás i Paco Lodeiro. En aquest programa s’entrevista diferents experts en finances. Resulta idoni per als que pensen endinsar-se en el món de les inversions i volen aprendre a rendibilitzar els diners de manera òptima.
●    Conduït per Fernando Alonso Martín, Píldoras del conocimiento et permet conéixer els secrets de les inversions, les finances, l’emprenedoria i la psicologia. Rigor, bons mètodes d’aprenentatge i un llenguatge pròxim i comprensible són els puntals d’aquest pòdcast.
●    L’autora del llibre Inversión: claves para alcanzar la libertad financiera, Andrea Redondo, també té un pòdcast: El Club de Inversión Podcast, en què s’aborden conceptes elementals d’economia i finances. Una opció ideal per a iniciar-se pel fet de ser de poca duració i molt didàctics.

També hi ha pòdcasts sobre economia i finances en anglés. Descobreix-los!

Una dels nombrosos avantatges d’Internet és que pots accedir lliurement a informació en diferents idiomes, per la qual cosa hem recopilat els pòdcasts sobre finances i economia en anglés més rellevants del moment: 
●    Planet Money és creació d’NPR, la Ràdio Pública Nord-americana. Ací podràs conéixer de primera mà conceptes relacionats amb l’economia d’una manera senzilla.
●    Bloomberg Surveillance és un programa diari en què es comenten les últimes notícies relacionades amb les inversions, les finances i l’economia. A més de notícies, també hi ha entrevistes a figures rellevants en aquesta matèria que ofereixen una visió molt professional. Sens dubte, un pòdcast que convé no perdre de vista.
●    The Social Entrepreneurship Diaries és un pòdcast que compta amb la col·laboració d’Impact Hub Amsterdam. Ofereixen una anàlisi d’allò més completa sobre l’emprenedoria social a Europa des dels orígens.
●    We Study Billionaires –The Investors Podcast, amb Warren Bufet i Ray Dalio als comandaments, és un pòdcast setmanal i un dels més coneguts a tot el món. Donen consells per a invertir i per a conéixer les millors estratègies.

 

En Caixa Popular trobaràs el millor assessorament financer

En Caixa Popular oferim als nostres clients un assessorament financer totalment personalitzat.
Els nostres professionals et brindaran la informació que necessites d’una manera totalment adaptada a les teues necessitats. Necessites assessorament financer, patrimonial o fiscal? Tant 

 

Escrito el dc., 23/11/2022 - 11:28

Compartir este post

Artículos relacionados

Descobreix amb Caixa Popular els vectors d'atac més utilitzats pels ciberdelinqüents.

Descobreix amb Caixa Popular els vectors d'atac més utilitzats pels ciberdelinqüents.

Saps en què consisteixen els vectors d’atac? En ciberseguretat, aquests mitjans permeten als ciberdelinqüents fer atacs a un sistema i prendre el control total o parcial de l’equip, amb la finalitat de tindre certs beneficis econòmics o d’una altra índole. Des de Caixa Popular t’expliquem tot el que has de saber sobre aquests mètodes. 
Encara que el terme “vectors d’atac” s’utilitza habitualment en l’àmbit de la informàtica, l’origen es remunta a l’àmbit militar. En aquest sentit, fa referència a les bretxes o febleses de seguretat en les defenses de l’enemic, que poden ser aprofitades per a fer un atac determinat.
 

Descobreix com fer-te client de Caixa Popular en 4 passos senzills

Descobreix com fer-te client de Caixa Popular en 4 passos senzills

Fer-te client de Caixa Popular és més fàcil del que penses. Ara pots fer-ho des del mòbil quan i on vulgues. En aquesta infografia t’expliquem els quatre passos que has de seguir per aconseguir-ho. No t’ho perdes!
Vols fer-te client de la nostra entitat? En Caixa Popular volem facilitar-te la tasca perquè no perdes un minut de més en aquest procés, per això a continuació et mostrarem com fer-te’n client d’una manera fàcil i ràpida.