Entorn digital

QUINES SÓN LES RAONS PER LES QUALS HAS D’APAGAR EL BLUETOOTH SI NO L’USES?

1 des. 2022

Els avanços tecnològics han permés que tots els dispositius que solem utilitzar en el nostre dia a dia tinguen la tecnologia Bluetooth integrada en el seu sistema. D’aquesta manera, es pot vincular el mòbil amb altres aparells electrònics com ara auriculars sense fil, rellotges intel·ligents, telèfons intel·ligents… Però de la mateixa manera que ofereix nombrosos beneficis, també és important recordar els riscos que suposa deixar activat el Bluetooth tothora.

Què passa si deixes el Bluetooth encés?

Desactivar el Bluetooth quan no l’utilitzem és una bona manera de protegir el nostre dispositiu mòbil. Aquest acte tan simple pot estalviar-nos més d’un maldecap, ja que pot evitar riscos relacionats amb la seguretat, la privacitat i la bateria. Però, quines són les raons per les quals hauries de desactivar el Bluetooth? A continuació, te les expliquem amb detall:

Si tens el Bluetooth activat, pots córrer riscos en la seguretat de les teues dades?

Cal destacar que, hui dia, aconseguir una seguretat total en la vida és impossible i menys encara si parlem dels dispositius digitals. Tot i que les mesures de seguretat per a protegir-nos d’algun atac virtual han anat millorant al llarg d’aquests anys, sempre hi ha la possibilitat de tindre alguna amenaça. De fet, les tecnologies utilitzades pels ciberdelinqüents també han anat perfeccionant-se durant aquests últims anys. A través de la connexió per Bluetooth es poden colar diversos ciberatacs que poden accedir directament als nostres dispositius. Aquesta manera d’actuar és cada vegada més freqüent entre els pirates informàtics que utilitzen la connectivitat Bluetooth o NFC per a sostraure dades sensibles d’una persona, com la informació bancària, contrasenyes, imatges… Un dels atacs més habituals és el conegut Bluesnarfing, una tècnica que permet verificar si el teu dispositiu és vulnerable per a robar les dades personals. El seu modus operandi és senzill, només han d’assegurar-se que el Bluetooth estiga activat per accedir al dispositiu digital. Per aquesta raó, és important apagar aquesta eina i evitar així possibles disgustos en el futur.

Llavors, la privacitat del teu dispositiu també pot estar en perill?

Sens dubte, aquests atacs virtuals poden vulnerar no sols la seguretat, sinó també la teua privacitat. És més, la tecnologia Bluetooth permet l’opció de rastrejar els nostres moviments físics durant un període de temps. Això passa quan els dispositius digitals estan visibles a altres aparells que estiguen dins d’un radi d’abast i es mantinguen connectats a Bluetooth. Aquest és un altre motiu pel qual s’hauria de tindre desconnectada aquesta eina si no s’ha d’utilitzar. D’aquesta manera, podràs reduir el risc que un intrús puga accedir al teu mòbil i rastrejar els teus moviments de manera malintencionada.

Pot afectar la bateria?

És cert que, hui dia, les bateries que tenen els nostres dispositius digitals tenen una major capacitat i un rendiment millor, però mantindre connectat el Bluetooth tothora pot afectar considerablement el consum del teu mòbil. Encara que els jocs, les aplicacions o la lluentor de la pantalla són alguns dels aspectes que més influeixen en el consum de la bateria, deixar encesa la connexió a Bluetooth també suposa una despesa elevada d’energia.

Apaga el Bluetooth i evita els atacs virtuals

Com veus, els ciberatacs són part del nostre dia a dia, però això no significa que no pugues utilitzar la tecnologia Bluetooth quan t’interesse. Per fer-ho, és aconsellable fer un ús responsable i segur d’aquesta eina. A continuació, et deixem alguns consells que et poden ajudar a evitar que la seguretat del teu mòbil es veja alterada:

● Comprovar que el sistema operatiu del nostre dispositiu estiga actualitzat.

● Instal·lar un antivirus que siga eficaç i puga protegir-te davant possibles ciberatacs.

● Usar contrasenyes d’alta seguretat i canviar-les sovint.

● Desactivar el Bluetooth si no estàs usant-lo.

● Denegar les peticions de connexió d’altres dispositius que no coneixes.

Caixa Popular, la seguretat és clau per a nosaltres

En tots els serveis i productes que oferim des de Caixa Popular tenim present les màximes garanties de seguretat. Si creus que estàs sent víctima d’alguna estafa o tens algun moviment estrany en el teu compte, sempre pots posar-te en contacte amb les nostres oficines i explicar la teua situació als nostres professionals. T’ajudarem a resoldre el teu problema en el mínim temps possible.

Escrito el dj., 01/12/2022 - 16:24