AL TEU COSTAT

Entrevista a Mar Mestre, Directora de Comunicació de Caixa Popular

8 març 2022

Hui tenim el plaer d’entrevistar Mar Mestre, la nostra Directora de Comunicació. Ella mateix es presenta:

Després d’un temps dedicada a la investigació docent, em vaig incorporar a l’Àrea de Persones de Caixa Popular per desenvolupar la comunicació interna de l’entitat. Quatre anys més tard vaig assumir la direcció de l’Àrea de Comunicació i Experiència de Clients i, un any després, em vaig incorporar a l’Equip de Direcció. En paral·lel, i des del 2020, lidere el projecte Caixa Popular Dona, que treballa el segment de les dones en l’entitat. Un repte professional i personal apassionant en què tenim la missió de convertir Caixa Popular en l’entitat preferida per les dones.

En el pla personal, valore envoltar-me de les persones que vull, soc una persona senzilla i curiosa a qui li agrada aprendre, gaudir de la natura i de la música.


Com definiries breument l’objectiu que vols aconseguir amb el desenvolupament del segment Dona?

Volem ser l’entitat financera preferida per les dones. Un objectiu que ens exigeix coherència interna i externa, que implica un posicionament social.

Per a Caixa Popular totes les persones són importants, per això ens esforcem i adquirim el compromís d’oferir un servei cinc estreles i tractar cada dona com a tots ens agrada que ens tracten. La proximitat, l’amabilitat i la vocació de servei marquen la diferència en la nostra atenció als clients.


Quina és la proposta per al segment i què valoren les dones clientes?

Caixa Popular Dona és una iniciativa que naix amb el propòsit de fer costat al moviment que abandera la igualtat entre homes i dones. Un projecte que ajuda a canviar-ho tot, en què se sentiran implicades totes les persones que combreguen amb aquest principi.

La igualtat entre les persones és un dels valors de Caixa Popular. Per la nostra fórmula cooperativa, ho és des que va nàixer el 1977. Tant és així que des de fa anys disposem d’un pla d’igualtat de drets i oportunitats; i actualment som més dones que homes en l’equip humà de l’entitat. Unes xifres que, lamentablement, contrasten amb la realitat del nostre sector.

No obstant això, el nostre compromís va més enllà de les xifres. I quan la societat avança cap a la igualtat real, Caixa Popular dona suport a aquest moviment imparable.

Un de les fites del projecte és el llançament de la targeta Dona, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts pel seu ús a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones.

La targeta Dona poden sol·licitar-la homes i dones, clients o no clients de l’entitat, en qualsevol de les oficines de Caixa Popular. Es tracta d’una targeta biodegradable i respectuosa amb el medi ambient. Una targeta compromesa, pensada per a persones conscienciades amb la igualtat.

Sota el paraigua de Caixa Popular Dona, també desenvolupem iniciatives per a donar visibilitat a les empresàries referents en els seus sectors; col·laborem amb la Fundació Novaterra per promoure un projecte d’autoocupació per a dones amb pocs recursos; i impulsem una sèrie d’esdeveniments i seminaris web per fomentar la sensibilització i l’educació en igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

En Caixa Popular les dones valoren la coherència entre el nostre discurs i posicionament com a entitat, i amb les nostres accions.


Què valores més de ser sòcia i treballadora d’una empresa com Caixa Popular?

Tinc la sort i valore formar part d’un projecte cooperatiu coherent amb els seus valors i d’estar envoltada d’un gran equip, molt professional i amb persones compromeses. M’apassiona la meua faena. A més, les meues funcions i responsabilitats en Caixa Popular em permeten estar en aprenentatge constant i desenvolupar noves habilitats. Cada dia és diferent i això manté viva la curiositat i estimula la creativitat i la innovació.

Sens dubte, la cosa més gratificant és veure que les nostres actuacions reverteixen en la societat valenciana i contribueixen a millorar la vida de les persones.

 

Moltes gràcies a Mar per la seua generositat a l’hora de respondre’ns a aquestes preguntes. I amb aquesta ja són set les entrevistes a especials; pots llegir la resta en els enllaços següents:

Paco Alós, Miguel MontagutJuan GallurJosep LlopisVicent VengutMireia Mirete.

 

Escrito el dt., 08/03/2022 - 00:00