Entorn digital

Tots els detalls sobre les subvencions per a digitalitzar la teua empresa o negoci

1 març 2022

Durant aquest 2022, els negocis poden obtindre ajudes de fins i tot 12.000 euros per a poder modernitzar-se tecnològicament.

Les pimes i els autònoms són el combustible de l’economia nacional. De fet, el 99% de la força de tipus laboral d’Espanya prové d’aquests. Malgrat aquesta realitat, es té constància que la tecnologia en les empreses continua sent molt poca, més si tenim en compte que vivim en una època en què la digitalització és clau.

Els motius pels quals la digitalització dels negocis és essencial


La bretxa digital entre les empreses que tenen una digitalització molt bona i les que segueixen en termes analògics ha augmentat i, a més, també s’ha accelerat, a causa de la crisi que va esclatar arran de la covid-19 i la pandèmia consegüent.

‘La digitalització de l’economia 2021’ i l’‘Índex d’Economia i Societat Digital’


D’acord amb les dades que dona l’informe ‘La digitalització de l’economia 2021’, el poc ús dels negocis dels recursos digitals pot tindre conseqüències greus quant al seu creixement econòmic i a les seues possibilitats de generar ocupació a mitjà termini.

En aquesta mateixa direcció, l’Índex d’Economia i Societat Digital posa el nostre país en el lloc número 16 de 27 en nivell de digitalització empresarial europeu, i el nové quant a la digitalització en matèria de serveis públics.

A Espanya, aquest mateix estudi apunta que el 62% de les pimes tenen un nivell bàsic d’intensitat digital, i el 24% fan comerç electrònic. Al costat d’això, tan sols el 7% venen fora d’Espanya, cosa que és àmpliament negativa per a la competitivitat del nostre país en el mercat internacional.

A València, de la seua banda, s’ha posat en marxa el programa València Kit Digital, amb un pressupost de fins a 3.067 milions d’euros.

Ajudes per a digitalitzar la teua empresa


L’executiu ha posat en marxa una sèrie d’ajudes que busquen fomentar la innovació digital de les nostres empreses, juntament amb cursos i formacions de diferent índole el principal objectiu de les quals és el de digitalitzar les empreses.

El Kit Empresarial


Denominat a Kit Empresarial i sufragat pels fons europeus, l’Administració ha desenvolupat ajudes amb un valor de més de 3.000 milions d’euros. Les empreses que vulguen poden demanar un bo digital compost d’uns diners determinats per a gastar en eines de tipus digital.

Així doncs, les empreses i les pimes poden triar entre un ventall de recursos, com la possibilitat de dissenyar la seua pròpia pàgina web o aplicacions mòbils fins a automatitzar alguns dels processos més elementals.

Si vols sol·licitar això per a la teua empresa, has de fer un qüestionari previ mitjançant el qual s’avaluarà la situació digital del teu negoci. Una vegada el faces en la pàgina Accelera Pime, s’atorgarà un nivell que pot ser: inicial, intermedi o alt. La mateixa pàgina web et recomanarà, a partir d’això, uns paquets digitals o altres. Els kits disponibles són:

  • Màrqueting digital: ací trobes el disseny web, les xarxes socials o el posicionament SEO.

  • Comerç electrònic.

  • Gestió d’una empresa digital: administració de tipus digital i la ciberseguretat.


Es preveu que cada empresa reba fins a 12.000 euros com a màxim, prou diners per a cobrir les despeses dels kits digitals sense que les empreses hagen d’aportar molts diners propis. D’aquesta manera, l’única cosa que es demana és que els negocis tinguen al dia els pagaments a la Seguretat Social a l’Agència Tributària.

Les micropimes i els autònoms


Les pimes de fins a 10 treballadors com a màxim poden sol·licitar ajudes semblants, però destinades a cobrir les seues necessitats. D’aquesta manera, les ajudes per a autònoms serien d’uns 2.000 euros, i per a les micropimes, de 6.000 euros.

En aquesta mateixa línia, s’esperen obrir fins a 50 oficines Accelera Pime al llarg d’Espanya perquè totes les empreses que vulguen puguen acudir-hi per resoldre tots els dubtes que els puguen sorgir respecte a la digitalització de la seua empresa o negoci.

Caixa Popular, al teu costat en la transformació digital


Caixa Popular treballa de manera activa per posar a l’abast de les empreses i dels clients particulars resolucions digitals competitives. Sabem que els nostres diferents serveis s’han optimitzat gràcies a la digitalització, per la qual cosa t’oferim tota la informació que necessites sobre les ajudes públiques per a poder subvencionar el teu negoci.

Amb el servei El teu Finançament pots saber quines ajudes públiques t’aniran millor per al teu negoci en funció de les seues característiques i necessitats, més fàcil impossible!

Si vols saber més sobre tot això, no dubtes a contactar amb nosaltres a través del nostre formulari en línia o acudint a la teua oficina de Caixa Popular més pròxima. Els nostres experts estaran encantats de poder ajudar-te i resoldre tots els teus dubtes sobre aquest tema.

Escrito el dt., 01/03/2022 - 00:00