Els teus diners

Pagaments a través de Bizum: quan s’inclouen en la declaració de la renda?

20 abr. 2023

Has utilitzat alguna vegada el servici Bizum? Aquest servici s’ha convertit en un dels més populars i recurrents del nostre país, ja que permet enviar i rebre diners de manera ràpida. No obstant això, d’acord amb les indicacions de l’Agència Tributària, cal recordar que s’han de declarar els pagaments fets a través de Bizum en funció de l’import i l’activitat corresponent. Una peculiaritat de Bizum és que només es poden fer transferències entre comptes espanyols, per la qual cosa no és possible efectuar pagaments internacionals amb aquesta eina. Malgrat aquesta limitació, en els últims anys aquest servici s’ha popularitzat entre autònoms i petites empreses del nostre país, gràcies a la rapidesa de les seues operacions a diferència de les transferències bancàries convencionals. No obstant això, convé tindre present que alguns pagaments rebuts a través de Bizum s’han de declarar a Hisenda, i això dependrà tant de l’import com de l’activitat econòmica a què corresponguen. Per això mateix, l’Agència Tributària insisteix en la necessitat d’informar de tots els ingressos obtinguts per activitats econòmiques per complir les obligacions fiscals pertinents.

Els ingressos de Bizum: estan subjectes a inspecció fiscal?

En termes generals, quan s’utilitza el servici Bizum per a efectuar pagaments esporàdics entre persones pròximes i de confiança, els moviments no estan subjectes a impostos i s’equiparen a les transferències bancàries habituals. Per contra, els ingressos percebuts mitjançant aquesta plataforma poden sotmetre’s a un control tributari. De fet, els límits d’ingressos per a declarar varien en funció de l’import de la transacció com del tipus de relació que mantinguen l’emissor i receptor dels diners. Per consegüent, resulta essencial que les persones que hagen rebut ingressos per mitjà de Bizum s’informen degudament de les seues obligacions fiscals i declaren els seus guanys correctament en la declaració de renda, si escau.

Quan cal declarar els ingressos percebuts a través de Bizum?

Aquestes són les tres circumstàncies en què resulta essencial declarar els ingressos rebuts a través d’aquest servici:

● En cas que sigues autònom o tingues una empresa i utilitzes Bizum com a mètode de pagament en la teua activitat econòmica. En aquest sentit, has de tindre present que estàs obligat a reflectir aquests ingressos en la teua declaració de la renda com a rendiments d’activitats econòmiques. En altres paraules, s’han de tractar com si s’hagueren fet mitjançant una transferència bancària.

● En cas que els ingressos periòdics que reps mitjançant Bizum generen un cert nivell de rendibilitat econòmica. Per exemple, si llogues una plaça de garatge i perceps els ingressos mitjançant Bizum, hauràs d’incloure aquests ingressos en la teua declaració de la renda.

● En cas que els pagaments percebuts a través de Bizum siguen superiors a 10.000 euros a l’any.

Quines conseqüències suposa no declarar els Bizum a Hisenda?

En l’actualitat, el fet de no declarar els ingressos rebuts a través de Bizum, en els casos en què siga obligatori fer-ho, constitueix una infracció tributària que pot comportar sancions i càrrecs addicionals per part d’Hisenda. Tingues en compte que l’Agència Tributària té accés a informació detallada sobre les transaccions bancàries. Això els permet identificar l’omissió d’ingressos no declarats que es facen mitjançant Bizum. Si es detecta, es contactaria amb l’usuari responsable perquè justifique aquesta omissió i regularitze la seua situació tributària. Aquesta situació comportaria el pagament d’impostos, possibles sancions, recàrrecs i interessos per la demora.

Prova el servici Bizum i gaudeix dels seus avantatges en Caixa Popular

En Caixa Popular posem a la disposició dels nostres clients l’eina Bizum, una plataforma que permet fer transferències i pagaments de manera ràpida i segura. Si vols aprofitar aquest servici, pots fer-ho fàcilment mitjançant la nostra aplicació Ruralvía Pay. Només hauràs de descarregar l’app en el teu dispositiu mòbil, ingressar les teues claus personals i donar-te d’alta en el servici. Si tens algun dubte sobre el funcionament d’aquest servici, posa’t en contacte amb la teua entitat de confiança i els nostres experts et brindaran l’ajuda que necessites.

Escrito el dj., 20/04/2023 - 12:15

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.