Els teus diners

Propòsits financers per al 2021, quins són els teus?

7 des. 2021

Acabem d'estrenar any i és bon moment per a fer una llista de propòsits financers que marque les teues decisions econòmiques el pròxim exercici.

Pas 1: Defineix els teus propòsits personals i econòmics

Sigues realista i analitza la teua capacitat financera. Revisa amb exactitud els ingressos i les despeses que has d’afrontar cada mes; d’aquesta manera tindràs una visió més clara de quants diners podries arribar a estalviar. Estableix el teu pressupost personal amb els objectius d’estalvi de manera mensual o trimestral.

L’ideal és concretar una quantitat de diners per a estalviar cada setmana o cada mes. Pots triar alguna de les tècniques d’estalvi que hi ha i que us hem comentat des de Caixa Popular alguna vegada, com el mètode dels sis sobres.

Pas 2. Planifica el pagament dels teus deutes

Hi ha despeses fixes que tenen a veure amb deutes que has adquirit en el passat. L’ideal és que establisques un pla d’acció per a reduir aquests deutes sense arribar a asfixiar-te i sense renunciar a estalviar.

Coneixes el mètode de la ‘bola de neu’? Es tracta d’organitzar els deutes de més menut a més gran i establir una quantitat fixa mensual a estalviar per anar reduint aquest deute. Hi ha una variant d’aquest mètode, anomenada ‘allau’, en què l’objectiu és organitzar els deutes sobre la base del tipus d’interés que tens per a anar pagant una quota més alta del deute amb més interés. Tu decideixes!

Pas 3: Recorda les teues motivacions

El que és més difícil a l’hora de fer front a uns propòsits financers que impliquen estalviar és mantindre’s constant. Per a aconseguir-ho és molt recomanable tindre clar, des del primer moment, per a què has decidit estalviar.

Pas 4: Fes partícip la teua família

Comptar amb el suport dels teus éssers estimats serà molt útil, sobretot per a compartir amb ells les bones notícies i, més que res, perquè ells et puguen ajudar a no tirar la tovallola en moments de feblesa.

Per exemple, fes un seguiment periòdic de l’evolució de les teues despeses i ingressos, i comparteix-ho amb la família. Entre tots podeu veure que els mètodes que hi apliques són efectius i, potser, quines millores pots posar en pràctica. 

Pas 5: Prepara un pla de xoc específic contra les despeses formiga

En el moment d’analitzar les finances personals, deus haver arribat a detectar aquestes despeses del dia a dia que poques vegades es preveuen. Són els primers enemics dels teus estalvis que pots derrotar i veuràs com creixeran els teus estalvis des de les primeres setmanes.

Pas 6: Sorprén els teus éssers estimats amb regals no materials

Potser penses que no ets molt manyós, però de segur que hi ha alguna solució, a l’estil ‘Do It Yourself’ (Fes-ho tu mateix), que farà que el teu regal siga el més estimat a un cost mínim. Sens dubte, la persona que rebrà el regal l’apreciarà i li atorgarà un valor sentimental més gran.

Pas 7: Invertir els teus estalvis? Una alternativa que cal valorar

Quan ja fa mesos que estalvies, és possible que tingues una quantitat de diners rellevants. T’agradaria invertir-los en algun producte financer que et puga arribar a donar alguna rendibilitat? En aquest cas, primerament caldrà que revises el teu perfil de risc per saber quin tipus de productes pots escollir. Et recomanem que t’acostes a una de les nostres oficines i sol·licites assessorament personalitzat.

Escrito el dt., 07/12/2021 - 11:51